hírek

az-a-fiuk-epitesz-studio-gyoztes-palyamuve-mcc-revfulopi-udulo-tervpalyazatan

I. DÍJ! Az MCC Révfülöp üdülőterület fejlesztési tervpályázaton első helyezést értünk el az A Fiúk Építész Stúdióval.

2022.12.06. 11:00

A két, megosztott I. díjas pályamű közül a bírálóbizottság kizárólag az A Fiúk Építész Stúdió tervét jelölte ki továbbtervezésre, mivel „a pályamű az Ajánlatkérő számára kiemelkedően magas minőséget képvisel, különösen az MCC szellemiségéhez való kapcsolódás, a térszervezés és az építészeti összhatás és karakter tekintetében teljes mértekben illeszkedik az Ajánlatkérő által megfogalmazott elvárásokhoz. Kiváló tervezői csapatmunkát mutat, amely alkalmassá teszi a további tervezési feladatok ellátására".

a-szentharomsag-teri-zoldteruletek-megujitasa--a-ps-alkoto-es-urban-concept-palyamuve

III. díjat nyertünk! A Szentháromság téri zöldterületek megújítása – A PS Alkotó és az Urban Concept pályaműve

2022.07.18. 12:00

"Minél több zöldfelületet megtartani és ezeket minél jobban megnyitni a tér felé, beleszőni a Budai Vár szövetébe " – ez volt a PS Alkotó és az Urban Concept tervezőinek koncepciója a márciusban kiírt pályázaton, melyen a szóban forgó munkát a Bírálóbizottság rangsorolás nélküli III. díjban részesítette.

a-kultura-fellegvara-es-a-hetkoznapok-otthona--a-robert-gutowski-architects-terve-a-shenzhen-operahaz-tervpalyazatatara

A kultúra fellegvára, a hétköznapok otthona – a Robert Gutowski Architects terve a Shenzhen Operaház tervpályázatára, melyben mi is közreműködtünk

2021.04.19. 17:31

Korábban Gutowski Robertet kérdeztük a Sencsen Operaház tervezésére kiírt nemzetközi pályázat tapasztalatairól, ezúttal pedig a projekt részleteit mutatja be az Építészfórum olvasóinak a tervező. A Robert Gutowski Architects koncepciója a legjobbak között versenyzett világhírű építészirodákkal. Egyedi üzenettel, újító akusztikai megoldásokkal és ünnepélyes megjelenéssel egy emblematikus és funkcióit tekintve is professzionális épület tervezése volt a cél.

budapest-epiteszeti-nivodija-dicseret-elismeres-a-havanna-hetivasar-projektnek

Budapest Építészeti Nívódíja Dicséret elismerés a Havanna Hetivásár projektnek

2020.11.16. 17:34

Online keretek között derült fény az idei Budapest Építészeti Nívódíja kitüntetettjeire. A Dicséretben részesültek között műemléki rehabilitáció, egyetemi épület vagy éppen egy hetivásár építészeti megoldása is felbukkan, míg a Nívódíjas projekt a tavalyi Média Építészeti Díján is hatalmas sikert arató Vizafogó Óvoda lett. 

megvalosult-latomas--a-budapest-2000-utan-cimu-palyazat-nyertes-kritikaja

CIKK: Megvalósult látomás - A „Budapest 2000 után” című pályázat nyertes kritikája

2020.01.07. 14:32

2019 decemberében Papp Roland Viktor a XVIII. kerületi Kossuth térről írott kritikájával nyerte meg a „Budapest 2000 után" című építészeti publicisztikai pályázatot, amelyet a BUDAPEST Folyóirat kiadója a Summa Artium, a Magyar Építőművészek Szövetsége és az Építészfórum hirdetett meg. A nyertes pályaművet adjuk közre: támogatjuk azokat, akik építészeti kritikával kívánnak foglalkozni.

a_jozsefvarosi_sportpalya_udvar_fejlesztese_tervpalyazat_ii_dij_obuda_epitesz_studioval

A Józsefvárosi sportpálya udvar fejlesztése tervpályázat - II.díj Óbuda Építész Stúdióval

2018.03.21. 14:11

Egységes raszterméretek, középfolyosós elrendezés, átgondolt közlekedési rendszer, textúra-montázs. A Józsefvárosi sportpálya udvar fejlesztése c. tervpályázat Óbuda Építész Stúdió rangsorolás nélküli II. díjban részesült terve.

budapest_epiteszeti_nivodijat_nyertunk_a_xviii_keruleti_kossuth_ter_atalaktasaval

Budapest Építészeti Nívódíjat nyertünk a XVIII. kerületi Kossuth tér átalakításával.

2017.11.23. 15:54

"Nem a lépték számít, hanem az építészeti minőség." - hangsúlyozta Mártonffy Miklós a Budapest Építészeti Nívódíja átadón. A 17 minőségi pályamű közül a 18. kerületi Kossuth tér átalakítása és új pavilon épület létesítése [vezető tervező:Sajtos Gábor] valamint a Hotel Moments [Nagy Csaba, Pólus Károly] kapta idén a Nívódíjat. 

baratsagos-minimal-budan

Barátságos minimál Budán - megvalósult családi ház kert a Nartarchitects-el.

2016.02.18. 14:12

Elválaszthatatlan egységet találunk a külsőben és belsőben a Nartarchitects által tervezett családi házban. Az épület azon ritka szerencsés együttműködések eredménye, amikor tervező és megrendelő jóbarátok, és a beköltöző család pedig tökéletesen elégedett a hosszú tervezési folyamat végén.

szin-jatek-a-kohegyen

Szín/játék a Kőhegyen - Budaörsre tervezett játszóterünk az építészfórumon

2016.02.08. 18:41

A szokásos szabvány játékok helyett íme egy játszótér, ami valóban hat a gyerekek ingereire a narancs, pink, kék színekkel, valamint a firkálható falakkal. Király-Salgó Borbála és Kontra Dániel mindennek tetejébe még egy kilátóval is kiegészítette az élményt, ahova narancs korlát vezeti a látogatókat, és érintetlenül hagyja a természetet.

kossuth-ter-a-xviii-keruletben

Kossuth tér a XVIII. kerületben - megvalósult közös munkánk a SAGRA Építész Kft.-vel

2016.01.10. 18:42

A XVIII. kerületben található 30.000 négyzetméteres Kossuth tér terveit 1931-ben készítették, mára elavulttá vált. A park a TÉR_KÖZ pályázat keretein belül a  SAGRA Építész Kft. tervei alapján igazi közösségi térré vált, köszönhetően az új pavilonnak, padoknak, és a gimnázium által ápolt füvészkertnek.

csillagpark-a-zselicben

Csillagpark a Zselicben - megvalósult közös munkánk az ERGA Stúdió Kft.-vel

2014.09.03. 08:46

A csillagvizsgáló épület feladata a csillagoségbolt-park és a zselici természetvédelmi terület bemutatása, csillagászati kutatás és ismeretterjesztés, oktatás, kiállítások, rendezvények szervezése. Az intézmény a csillagnéző túrák bázisa is. Erdélyi-Gáspár Judit, Erdélyi Róbert építészek és Barna Orsolya, Pucsek Viktor, Balázs Mátyás belsőépítészek terve.

millenaris-velodrom-palyazat2

Millenáris velodrom pályázat - kiemelt megvétel a Modulárttal

2014.01.23. 08:44

Kiemelt megvételben részesült Szabó Tibor, Láris Barnabás és Szabó Dávid terve a Millenáris Velodrom tervpályázatán. Bemutatjuk a tojás analógiájára készített többrétegű, a környezet felé intenzíven megnyíló koncepciót.

millenaris-velodrom-palyazat

Millenáris velodrom pályázat - megvétel az Artonic Design Kft.-vel

2014.01.23. 08:42

Bemutatjuk az Artonic Design Kft. megvételben részesült munkáját, amelyben a Velodrom megjelenését és formáját egyszerre határozta meg a belső, a 250 m-es pályaív, a külső betonívek és a kerékpársport formavilága.

bme-kozepso-campus-kornyezetrendezese

A BME Középső campus környezetrendezése az építészfórumon

2013.01.24. 08:41

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem középső területének környezetrendezése az Urban Concept Kft. tervei alapján valósult meg. Az északi és a déli campust összekötő gyalogostengely a környező zöldfelületekkel együtt teljesen újjászületett és találkozásra, tanulásra alkalmas egyedi térbútorokkal egészült ki.

szell-kalman-ter-tervpalyazat

Széll Kálmán tér tervpályázat - 4. helyezés a Build Logic Kft.-vel

2012.12.18. 08:39

A Széll Kálmán tér rekonstrukciójára kiírt pályázaton IV. díjban részesült Brósz Csaba Botond, Kápolnás Gergely, Huszár Tamás, Fischer Bence, Király-Salgó Borbála és Kontra Dániel terve, amely a metrókijárat legyező-épületének transzparenssé alakítása mellett kevés eszközzel egy differenciált térhasználat lehetőségét vázolja fel, egyedi ülőbútorokkal és aktív
zöldfelületekkel.

xiii-klapka-szolgaltatohaz

XIII. kerületi Klapka szolgáltatóház és környéke pályázat - megvétel a Lukács és Vikár Építészstúdióval

2012.07.13. 08:36

A vegyes funkciójú Klapka központban a Lukács István és Vikár András által vezetett tervezői csapat terve kicsi, közepes és nagy területigényű vegyes funkciók (kereskedelem, szolgáltatás, szállás, stb.) flexibilis és pragmatikus kiszolgálását teszi lehetővé - izgalmas tájépítészeti megoldásokkal fűszerezve.

megnyitott-a-leonardo-kozossegi-kert

Megnyitott a Leonardo közösségi kert a Corvin sétányon, mi is részt vettünk a kialakításában

2012.05.26. 08:34

Indul a kertészkedés a Leonardo kertben! 2012.május 26, 10. óra
Dr.Fekete Szabolcs kertészeti tanácsadónk tart nektek előadást arról, mit érdemes ültetni a parcellátokra és hogyan, milyen aktuális teendők vannak most a kertben. Utána együtt beforgatjuk a humuszt és az ökotrágyát. Aki tud, hozzon gereblyét!

ujpalota-kozossegi-haz-bovitese-otletpalyazat

Újpalota Közösségi ház bővítése ötletpályázat - 3. helyezés Artonic Design Kft.-vel és kiemelt megvétel DÓM Építészműterem Kft.-vel

2011.06.03. 08:31

vissza-a-godorbe

Vissza a Gödörbe! Lakó Tanszék Alkotóhét 2010 - interjú az építészfórumon

2011.03.03. 08:28

A BME Lakó Tanszékét körbefonó, a Gödör Klub kiírásában szereplő Gödörinda programsorozat eredményeképp létrejött vertikális kertek mögött egy sikeres együttműködés áll a különböző intézmények és szakágak között. Mi volt az Alkotóhét eredménye: egyszeri alkalom, vagy egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete?

dandar-park-tervei-az-epiteszforumon

22 Dandár Park tervei az építészfórumon

2010.12.27. 08:16

Városszövetbe illeszteni 187-szer ugyanannak a funkciónak a variációit úgy, hogy abból tér, levegő, izgalmas formai és felületi játék, rend és kényelem legyen, a legjobbakat is megizzasztó feladat. A Dandár utcában erre figyelemre méltó megoldás született a Kruppa Gábor által vezetett csapattól: igényes tervezéssel, precíz kivitelezéssel példaértékű társasház egy feltörekvő, volt ipari jellegét nyomokban őrző, különleges hangulatú, régi-új városi környezetben.